HUIVIT - lämmittäjät moneen tarkoitukseen

Materiaalit ja käyttö

Rakastan värejä! Villahuivit ovat kauniita asusteita, joissa yhdistyvät kauneus ja käytännöllisyys. 100% villasta valmistettu huivi lämmittää talvipakkasilla tai vaikka kesäiltojenkin viileydessä. Sitä voi käyttää monin eri tavoin. Voit käyttää sitä harteilla lämmittämässä, takin päällä kaulahuivina tai esimerkiksi vauvan vilttinä. Itse olen käyttänyt villahuivia myös lastenvaunujen päällä pienokaisia lämmittämässä.

Istuessani isoäitini kangaspuiden alla pienenä ja katsellessani vipuja ja varsia, ihmettelin kovasti tätä erikoisen oloista laitetta. Pelottavakin se oli, rautoineen ja kaikkine varsineen. Hieman isompana ymmärsin laitteen olevan kangaspuut. Koululaisen ymmärrykseen ei silti aivan meinannut upota, miten ihmeessä tätä laitosta kukaan osasi käyttää, oli nauhaa ja lankaa, vipua ja vartta, ihan joka suuntaan. 

Ja kangasta syntyi. Syntyi liinoja, verhoja, pyyhkeitä, huiveja, mattoja, jos jonkinlaisiin tarpeisiin. Oli pellavaa, villaa, puuvillaa. Oli yksivärisiä, oli värikkäitä ja kaikkea siltä väliltä. Ja vaikka mallit ja värit omiin tekemiini huiveihin suunnittelenkin pääosin luonnon maiseman valoista ja väreistä, on itse tekemisessä aina jotenkin isoäiti mukana, kun kangaspuiden eteen istahdan.

Käytän huiveissani pääosin kotimaista villaa. Pyrin käyttämään myös pientuottajien lankoja värien saatavuuden mukaan. Suunnittelen huivien värimaailman luonnon ja vuodenaikojen valomaailmojen pohjalta. Meillä pohjoisessa on kahdeksan vuodenaikaa, jotka kaikki selkeästi poikkeavat toisistaan. Valot ja luonnon värit vaihtelevat näiden vuodenaikojen vaihtelun mukaan voimakkaasti. Värien vaihtelusta saan ideat huiveihini.

Teen huiveja myös tilaustöinä, ole yhteydessä, mikäli jokin tietty väri ja koko kiinnostavat.

Tutustu villahuiveihin