KORUT - Hirvenkynsistä riekonsulkiin

Materiaalit

Käytän koruissani hirven ja poron koparaa eli kynttä, sarvea-, luuta ja riekon sulkia. Koska käytän tuotteissani luonnontuotteita, minulle on tärkeää, että eri materiaalit on käsitelty ja hankittu ympäristöystävällisesti materiaalin ominaisuuksia kunnioittaen. Koska raaka-aineiden saatavuus on kausittaista, tuotteet ovat uniikkeja ja teen niitä sesongin ja materiaalien saatavuuden mukaan.

Metsästyksen sivutuotteena useat näistä materiaaleista päätyvät valitettavasti vain jätteeksi, siksi niiden jatkokäsittely houkuttelee ja tuntuu mielekkäältä.  Tunnen olevani etuoikeutettu, kun saan suunnitella ja työstää näistä vastuullisista materiaaleista upeita tuotteita käytettäväksi!

Erikoistuotteenani ovat hirven koparasta valmistamani korut. Käytän kaikissa korvakoruissa koukkuina vain niobium-koukkuja. Niobium on erittäin allergiavapaa materiaali, eikä sisällä mitään muita korumetalleja tai allergisoivia ainesosia, joita useissa korumetalleissa käytetään. Näitä koruja voivat käyttää turvallisesti myös hopealle herkistyneet. Niobium on leikkaussaleista tuttu materiaali, samoin kuin kirurgin teräs.

Tällä hetkellä en ehdi päivittää korvakoruja verkkokauppaan, eli ole yhteydessä, jos haluat saada kuvia vapaista koruista. Jokainen korvakorupari on uniikki. Parhaiten löydät korut @minnacaritas -tililtä Facebookista ja Instagramista.