TAIDE - luonnon ja mielen tunnelmaa

Miten maalaukset syntyvät?

Lähes kaikki maalaukset olen maalannut kotonani Ivalon Akujärvellä. Joitain maalauksista on syntynyt Inarijärvellä.

Moni on kysynyt minulta, maalaanko valokuvien pohjalta. Saan inspiraationi luonnosta ja sen väreistä ja tunnelmista eri vuodenaikoina, en oikeastaan käytä valokuvia. Varmaan osin siksi maalaukseni ovat hieman sadunomaisia tai naivistisia. Maalaan mielikuviani ja nykyhetkeä lomittain maalauksiin. Olisiko se, osa sitä kuuluisaa sielun maisemaa? Joskus mielessäni on pääteemana jokin tunnelma, jonka haluan tauluun saattaa, mutta lopputulos ja ylipäätään työn eteneminen ovat minulle itsellenikin usein arvoituksia, millainen taulusta lopulta intuitiivisesti syntyy.

Joskus saatan nähdä erityisen upean maiseman jossain ja yhdistää siihen toisaalla, toisena vuodenaikana näkemiäni taivaan värejä. Toisinaan haluan ehdottomasti käyttää tietynlaisia värejä luodakseni tietyn tunnelman kuvaan, mutta yhdistelemällä eri piirteitä syntyy kokonaisuuden maisema. Kaikki maisemat sijoittuvat tänne pohjoiseen Inariin syntymäkotiini. En osaa paikantaa kuitenkaan kartalta mitään tiettyjä paikkoja maalausten kohteille. Ehkä joku löytää maalauksistani kotimaisemansa tai muun maiseman, missä on joskus käynyt. Useimmiten mieleni on halunnut luoda näkyväksi luonnossa vallitsevaa tunnelmaa. Värit ovat tärkeä osa maalausteni sisältöä, ja olenkin pyrkinyt tallentamaan mielestäni kauneimpia hetkiä, joita luonto meille auliisti tarjoaa.

Digitaaliseen muotoon maalaukset on saattanut valokuvaaja Rauno Koivunen.

Näkyväksi -korttisarja ja muut sisustustuotteet

”Näkyväksi” -nimeä kantava korttisarja on syntynyt elämänmakuisen matkani aikana. Suuri kiitos korttisarjan maalausten synnystä kuuluu lasteni isälle, rakkauden ja lempeyden lähettiläälle. Vain sydän auki voi kokea elämän ja rakkauden sen täydessä muodossaan.

Osa sarjan korteista ja muita sisustustuotteitani löytyy nyt myös Siidan museokaupasta Inarista.

Tutustu tuotteisiin